Kategorier
Övrigt

Massage Västerås

Trots att det inte ligger långt från massagestaden Stockholm finns det en hel del massage i Västerås med - bland annat thaimassage, klassisk massage, och mycket mer.
Trots att det inte ligger långt från massagestaden Stockholm finns det en hel del massage i Västerås med – bland annat thaimassage, klassisk massage, och mycket mer. Bild av Brorsson.

Västerås är Sveriges femte största tätort, med en kommun på över 140 000 invånare där den ligger vid Mälarens norra strand, bara ett tiotal mil från Stockholm. Men denna ort, som kanske är mest känd för sin forna glans som staden som elektrifierade Sverige i början av 1900-talet, har faktiskt en hel del att skryta om vad gäller massage.

Du tänker nog inte så mycket på massage i Västerås, men trots sin närhet till storstaden Stockholm – något som annars tenderar att driva bort massagesalonger – har Västerås ett väldigt gott utbud. Det är något fokuserat på thaimassage, med en centrering kring domkyrkan och Mälarens utlopp, men det finns också massagesalonger i i stort sett hela staden.

Var det går att hitta massage i Västerås

Det finns mycket massage i Västerås – över sjuttio företag fokuserar på detta enligt Hitta.se, när man räknar in allt från thaimassage och klassisk massage till akupunktur, span, friskvårdsföretag och gym med tillhörande massagesalonger. Om du letar efter Västerås mest massagetäta område vill du definitivt dra dig mot Västerås domkyrka och Mälarens utlopp – promenerar du runt här hittar du mycket att välja mellan, och du har goda möjligheter att gå från salong till salong för att undersöka alternativen innan du bestämmer dig. Om du är besökare i Västerås och bor på hotell går det dessutom att hitta flera som erbjuder massage till sina gäster.

Rör du dig längre österut finns det massage även här, med bland annat thaimassage, fysioterapeuter och kiropraktorer. Den ständiga frågan är förstås alltid varför du letar efter en bra massagesalong – är det för att slappna av lite efter jobbet, som del av en skön, avslappnande helg, eller kanske för att du börjat känna dig väldigt spänd i ryggen? Beroende på svaret är det förstås ofta olika salonger du vill leta dig till. Hittar du inte det du letar efter? Då är det skönt att ha så nära till huvudstaden, så att du faktiskt kan planera in en dagsresa eller en helg för skön, avslappnande massage i Stockholm.

Hur är utbudet av massage i Västerås?

Beroende på vad du är ute efter kan du hitta olika typer av massage i Västerås. Här finns allt från klassiska massörer och kiropraktorer till span, thaimassörer och mycket mer. Bild av Nick Webb.
Beroende på vad du är ute efter kan du hitta olika typer av massage i Västerås. Här finns allt från klassiska massörer och kiropraktorer till span, thaimassörer och mycket mer. Bild av Nick Webb.

Den första frågan du måste ställa dig när du letar efter en bra massagesalong är helt enkelt vad du letar efter. Är du ute efter att bota den där jobbigt stela ryggen du haft efter att ha suttit för mycket framför datorn? Vill du slappna av lite och glömma stressen ett tag? Eller är du ute efter en riktigt skön spaupplevelse? Allt det här är helt okej och helt individuellt, men det gäller att vara medveten om det i förväg så att du inte lägger ut pengar på fel sak och ångrar dig i efterhand. Det är också ofta bra att berätta för massören vad det är du vill ha, så kan de ofta anpassa sin behandling därefter.

Det sagt finns det ett stort utbud att välja på när du letar massage i Västerås. Du hittar dels span för antingen några timmar eller en heldag, du kan hitta thaimassage för avslappnande, snabbare pass och klassisk massage eller kiropraktorer om det är ryggproblem du försöker bota. Ett bra tips är att först kolla runt lite på nätet och undersöka de olika massagesalongerna, och sedan gå ned till dem och prata med massörerna eller receptionisterna – se till att veta så mycket som möjligt innan du väljer en massagesalong att satsa på, och lycka till!

Kategorier
Övrigt

Massage Lund

Det finns mycket massage i Lund - speciellt i området kring och söder om centralstationen.
Det finns mycket massage i Lund – speciellt i området kring och söder om centralstationen. Bild av Anton Holmquist.

Lund är bara Sveriges elfte största tätort, men sett till antalet studenter är staden nästan störst av alla – universitetet är välkänt och alla återkommande traditioner rejält berömda. Närheten till Malmö och för den delen till Köpenhamn gör att en hel del åker dit för sina mer sällsynta nöjen, men vad gäller massage i Lund behöver man i alla fall inte resa någonstans. Massage kanske inte är det första som du tänker på när du tänker på Lund och studenter, men det finns en hel del här. Läs på och lär dig mer om massagemöjligheterna i Lund.

Lund har faktiskt en hel del massagemöjligheter att erbjuda, med ett speciellt fokus på södra halvan av stan, och då främst mellan Botaniska trädgården och Stadsparken. Här hittar du allt från klassisk massage och ryggterapi till mer exotiska varianter som akupunktur och zonterapi.

Hitta massage i Lund – var letar man?

Det gäller först och främst att hitta massagesalongerna rent geografiskt. Var tittar man? Var finns olika typer, och hur utspridda är de? I Lund finns inte fullt lika mycket som det finns massage i Malmö, och det är förstås möjligt att åka både dit och till Köpenhamn om du vill ha ett större utbud. Men om man vill hålla sig i Lund, var letar man då?

Massage i Lund är väldigt centrerad kring södra delen av centralstationen och sydöst om den. Här hittar du den breda majoriteten av all massage i Lund, allt från thaimassage och akupunktur till mer klassisk massage och ryggvård. Även norr om centralstationen hittar du en del annat, bland annat yoga och för den delen klassisk, svensk massage.

Vad finns för massage i Lund?

Det finns väldigt mycket avslappnande massage i Lund - allt från klassisk, svensk massage till mer exotiska varianter. Det finns väldigt mycket avslappnande massage i Lund – allt från klassisk, svensk massage till mer exotiska varianter.[/caption]

Så vad finns det för massage som man kan leta rätt på i Lund? Det finns faktiskt ett riktigt bra utbud, där det inte riktigt finns ett klart fokus utan där du kan hitta det mesta du kan vara intresserad av. Det rör sig om allt från zonterapi och fysioterapi till akupunktur, thaimassage och klassisk massage. Har du problem med ryggen? Tar dig till mer läkande massage eller besök sjukhuset – och ta hand om dig!

I korta ordadrag, det finns faktiskt en hel del massage i Lund, av alla möjliga arter, både klassiskt och mer exotiskt. Och saknar du någonting är det inte särskilt långt till vare sig Malmö eller Köpenhamn – det är allt det här som gör Lund så fantastiskt.